RFC Seraing mag nog een jaar langer gebruikmaken van Georges Mikautadze. De 20-jarige aanvaller, die vorig seizoen goed was voor 22 goals in het shirt van Les Métallos, wordt een extra jaar gehuurd.

Het succesverhaal van Mikautadze is bekend: de Georgische Fransman maakte in het seizoen 2019/20 even zijn opwachting in het eerste elftal van FC Metz en werd vervolgens uitgeleend aan zusterclub RFC Seraing, waar hij een verschroeiende start kende. Na zeven speeldagen stond zijn teller al op veertien goals in de Proximus League. Daarna viel zijn doelpuntenproductie wat terug, maar uiteindelijk sloot hij de reguliere competitie af met negentien goals, evenveel als Dante Vanzeir (Union Sint-Gillis). In de barragewedstrijden tegen Waasland-Beveren deed hij er nog eens drie goals bij.

FC Metz sprak zijn vertrouwen uit in Mikautadze door zijn contract in maart van dit jaar open te breken tot 2025, maar dat vertrouwen vertaalde zich niet meteen in speelminuten. Op de openingsspeeldag van de Ligue 1 mocht hij tegen kampioen Lille in de slotfase nog invallen, maar daarna verdween de drievoudige Georgische international uit beeld. Metz haalde met Nicolas De Préville bovendien een nieuwe aanvaller binnen. Mikautadze mag zich nu opmaken voor een extra jaar in het Pairaystadion.

Seraing staat na zes speeldagen negende in de Jupiler Pro League. Het won en verloor drie keer, en scoorde daarbij zeven keer in zes wedstrijden. Een veelscorer is stamnummer 167 niet: slechts vier clubs (STVV, Cercle Brugge, OH Leuven en Beerschot) scoorden minder.

Advertentie