In deze rubriek zetten we Belgische (en een aantal Nederlandse) supporters van ietwat atypische buitenlandse clubs in de spotlights. Vandaag trekken we opnieuw naar het land waar de mooie voetbalsport het levenslicht zag.

Hoe is je liefde voor Hull City ontstaan?

Mijn liefde voor de club is ontstaan door te kijken naar hun wedstrijden op de televisie. Ik was toen 9 jaar. Hull City was het eerste team dat ik op televisie zag spelen toen ik van voetbal begon te houden, vandaar dat ik supporter geworden ben van deze mooie club.

Wat maakt Hull City zo speciaal?

Het is een club met trouwe supporters, in goede en slechte tijden. Hull wordt over het algemeen gehaat door de supporters van andere clubs, waardoor ik mezelf nog meer aangetrokken voel tot de club. Ze hebben mooie shirts en verdienen om op het hoogste niveau te spelen, mits nieuwe eigenaars. Het is echt een aanrader om voor Hull te supporteren, zeker omwille van het mooie stadion en indien je voor een club wil supporteren die niet meedraait aan de top maar toch wel uitstekende fans heeft. Ze knokken zich altijd terug.

Woonde je reeds wedstrijden van Hull City bij?

Nee, nog niet. Ik zou dit wel graag doen in de toekomst wanneer ik wat ouder ben.
Momenteel volg ik elke wedstrijd via Facebook of LiveScore. Je kan de matchen ook bekijken via een betalende stream, georganiseerd door Hull City.


Alle artikels in deze rubriek: De atypische voetbalfan

Advertentie