Goed nieuws voor de liefhebbers van de Europese away days: de UEFA zal bezoekende supporters opnieuw toelaten in de Champions League, Europa League, Europa Conference League en bij Europese wedstrijden tussen landenteams. Dat bevestigt het overkoepelende Europese supportersorgaan Football Supporters Europe. Belangrijk: nationale overheidsmaatregelen blijven uiteraard gelden en kunnen in sommige landen nog voor problemen zorgen naar uitsupporters toe.

Met Olympiakos – Antwerp, Rapid Wien – KRC Genk (Europa League) en Flora Tallinn – KAA Gent (Conference League) staan er volgende week donderdag meteen enkele leuke Europese verplaatsingen op het programma voor de Belgische clubs, mits de restricties vanuit de nationale overheden van de thuisspelende clubs geen stokken in de wielen steken. Ook naar de komst van de supporters van Paris Saint-Germain naar Brugge kan de liefhebber van het betere uitvak alleen maar uitkijken.


Omdat het toepasselijk is: hieronder wat leuke sfeervideo’s van Europese verplaatsingen van Belgische clubs!

Advertentie