De Japanse international Takehiro Tomiyasu speelde zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd in het shirt van Arsenal. Het debuut van de ex-STVV’er in de Engelse hoogste klasse was er meteen een die The Gunners de drie punten opleverde. De Londense club won met 1-0 van promovendus Norwich City en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen.


Zo’n 20 miljoen euro telde Arsenal op de slotdag van de zomermercato neer om Takehiro Tomiyasu weg te plukken bij de Italiaanse Serie A-club Bologna. Daar was hij twee seizoenen actief. Na eerst nog een interlandwedstrijd afgewerkt te hebben met Japan, maakte de 22-jarige centrale verdediger zaterdag zijn Premier League-debuut in de wedstrijd tegen Norwich City.

Tomiyasu verscheen – samen met Belg Sambi Lokonga – onmiddellijk aan de aftrap en hielp zijn ploeg aan een eerste competitiezege van het seizoen. Het pas gepromoveerde Norwich City ging in het Emirates Stadium met 1-0 voor de bijl. Pierre-Emerick Aubameyang was de doelpuntenmaker van dienst. Tomiyasu werd net als Sambi Lokonga na ruim een uur spelen naar de kant gehaald.

De voormalige speler van het Japanse Avispa Fukuoka speelde van 2018 tot 2019 in Truiense loondienst en werd met zijn uitgaande transfer van 7 miljoen euro – exclusief bonussen – de voorlopig duurste Kanarie. Bij zijn aankomst in Haspengouw sprak de Japanner zijn Premier League-ambities al overtuigend uit. Ruim drie jaar later heeft de verdediger zijn doel nu bereikt.

Advertentie