Rode Duivel Toby Alderweireld is het voetbalseizoen in Qatar goed begonnen. Hij pakte zondagavond met zijn ploeg Al-Duhail een eerste driepunter van het seizoen op het veld van Al-Khor. Die andere landgenoot Isaac Mbenza raakte met Qatar SC niet verder dan een brilscore. Ex-Kanarie Yohan Boli scoorde twee fraaie doelpunten voor Al-Rayyan en voert samen met Michael Olunga (Al-Duhail) de topschutterstand aan.

Toby Alderweireld heeft zijn debuut in de Qatarese hoogste klasse niet gemist. Met Al-Duhail – tevens ook de ploeg van Luikenaar Junior Edmilson (ex-STVV en Standard) – keek onze landgenoot al vroeg tegen een 1-0-achterstand aan, maar de zevenvoudige Qatarese landskampioen wist de partij alsnog met 1-4 te winnen. Meteen een eerste competitiezege voor Alderweireld bij zijn nieuwe werkgever, waarmee Al-Duhail ook de eerste leider in Qatar is.

De verdediger van de Rode Duivels ruilde deze zomer de Engelse Premier League in voor de Qatarese Stars League. Al-Duhail telde naar verluidt zo’n 15 miljoen euro neer om de 32-jarige centrale verdediger weg te plukken bij Tottenham.

Ook onze andere landgenoot Isaac Mbenza kwam dit weekend in actie. Met Qatar SC – waar ook voormalig Bayern München-verdediger Javier Martínez aan de slag is – bleef de ex-Rouche steken op een 0-0-gelijkspel tegen Al-Ahli.

Nog in Qatar schonk ex-STVV’er Yohan Boli zijn ploeg Al-Rayyan een punt tegen Umm-Salal. De Ivoriaanse spits scoorde twee knappe doelpunten en is daarmee medetopschutter in de Golfstaat.

Al-Sailiya, met Kara Mbodji (ex-RC Genk en Anderlecht) en Ramin Rezaeian (ex-KV Oostende) tussen de lijnen, ging met 2-0 de boot in op bezoek bij landskampioen Al-Sadd, de ploeg waar oud-Barcelona-ster Xavi aan het roer staat.

Voormalig Eupens middenvelder Omid Ebrahimi en ex-STVV-coach Tintín Márquez verloren met Al-Wakrah hun openingswedstrijd van Al-Arabi met 0-1. Ex-KV Mechelen en Anderlecht-middenvelder Sofiane Hanni was met Al-Gharafa tot slot goed voor een assist in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Al-Shamal.

Advertentie