Hoera, de uitsupporters zijn terug! En dus ook de opsplitsing van de toeschouwersaantallen in thuis- en uitfans, zou je denken. Wel, we hebben de Pro League erop gewezen en kregen een hoopvol antwoord, maar onze geliefde cijfertjes zijn er (vooralsnog) jammer genoeg enkel in totaalvorm. Beter iets dan niets, dus hier zijn de beschikbare aantallen voor speeldag 7.

Voetnoot: dit gaat om officiële cijfers van de Pro League in samenspraak met de clubs, maar die worden niet op telkens dezelfde manier berekend (aantal beschikbare tickets vs. aantal verkochte tickets vs. aantal effectief gescande tickets). Dichter bij de waarheid komen we alleszins niet.

Club Brugge – KV Oostende

Thuis:
Uit:
Totaal: 26.000

RSC Anderlecht – KV Mechelen

Thuis:
Uit:
Totaal: 19.500

KAA Gent – Sporting Charleroi

Thuis:
Uit:
Totaal: 16.379

KRC Genk – Union SG

Thuis:
Uit:
Totaal: 14.000

Beerschot – STVV

Thuis: 8.500
Uit:
Totaal: 8.500

RFC Seraing – Standard

Thuis:
Uit:
Totaal: 7.000*

*Er werden officieel geen tickets verkocht aan bezoekende supporters omdat Seraing het uitvak had opgenomen in de ticketverkoop, ondanks de communicatie van de Pro League omtrent de terugkeer van uitsupporters. Aangezien enkele duizenden Standardfans wel losse tickets kochten en verzamelden in het uitvak, staat het aantal toeschouwers niet bij ‘thuis’.

Zulte Waregem – Cercle Brugge

Thuis:
Uit:
Totaal: 6.200

OH Leuven – KV Kortrijk

Thuis:
Uit:
Totaal: 3.200

KAS Eupen – Royal Antwerp FC

Thuis:
Uit:
Totaal: 2.016Advertentie