Lierse Kempenzonen heeft Nils Schouterden aan zijn spelerskern toegevoegd. De 32-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij AEK Larnaca ontbonden werd, maar ondertekende een contract tot het einde van het seizoen bij de Pallieters.

Met Nils Schouterden haalt Lierse Kempenzonen een pak ervaring binnen. De voormalige Belgische jeugdinternational begon zijn profcarrière bij OH Leuven – toen nog in Tweede klasse – en tekende in 2009 bij STVV. Na drie seizoenen zakte hij met de club naar Tweede klasse, waarna hij toch nog een jaar op Stayen bleef spelen. In 2013 stapte hij over naar reeksgenoot KAS Eupen. Toen hij daar in zijn debuutseizoen dubbele cijfers haalde qua doelpunten, verloor de club hem na amper één seizoen aan KVC Westerlo. Nadien voetbalde hij in de Jupiler Pro League ook nog voor KV Mechelen en… KAS Eupen.

Eind december 2020 versierde Schouterden een buitenlandse transfer naar AEK Larnaca, maar toen de club deze zomer voor een compleet nieuwe start koos werd zijn contract daar ontbonden. Bij Lierse Kempenzonen kan de ervaren middenvelder Schouterden heeft meer dan 350 wedstrijden ervaring in de Belgische Eerste en Tweede klasse zijn carrière herlanceren.

Advertentie