Als de maand september de graadmeter is voor het verloop van de competitie in Eerste Nationale, dan gaan de clubs in de hoogste amateurklasse een spannend seizoen tegemoet. Na vier speelrondes voeren maar liefst zes ploegen het klassement aan, met elk zeven punten.

Tot aan dit weekeinde was titelkandidaat RFC Liège nog alleen leider, maar door een 2-3-thuisnederlaag afgelopen zondag in de derby tegen buurclub Visé, moet het nu de koppositie delen met maar liefst vijf andere ploegen:

  GWGVPDS
1.RFC Liège421176-3
2.Francs Borains321075-2
3.Dessel Sport421177-5
4.FCV Dender421175-3
5.THES Sport421175-3
6.URSL Visé421176-5

Francs Borains leed dit weekend zijn eerste puntverlies, anders had het de eerste plaats voor zich alleen kunnen opeisen. De Henegouwers kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte bij Mandel United (2-2) na een rode kaart bij de thuisploeg. De equipe van Dante Brogno is overigens de enige in de reeks die nog niet verloren heeft. Door het oneven aantal ploegen in Eerste Nationale speelde Francs Borains bovendien nog maar drie wedstrijden. De andere vijf koplopers kwamen elk al vier keer in actie.

De top van het klassement kan er volgende week trouwens al weer helemaal anders uit zien. Zo heeft nummer twaalf Rupel Boom slechts drie punten minder dan leider Luik. Helemaal onderaan bungelen de enige drie clubs die dit seizoen nog niet wisten te winnen: Knokke en Mandel met elk twee puntjes en helemaal onderaan staat La Louvère Centre dat nog geen enkel puntje wist te rapen en zelfs nog niet één keer wist te scoren. De drie hekkensluiters kwamen tot nu toe allemaal drie keer in actie.

Advertentie