Daar waar de koppositie in Eerste Nationale na dit weekeinde wordt gedeeld door maar liefst zes ploegen, bungelt La Louvière Centre in zijn eentje helemaal onderaan in diezelfde reeks. Het team van trainer Marc-Antoine Fortuné staat na drie wedstrijden nog steeds op nul punten en erger nog: het wist tot nu toe nog niet één keer het doel van de tegenstander te vinden. Alle drie de competitiematchen, tegen Francs Borains, Club Luik en Dender, werden met 0-2 verloren.

En daarmee heeft rode lantaarn La Louvière alvast een unieke – negatieve – mijlpaal bereikt dit seizoen. De Henegouwers zijn namelijk de enige club in de nationale amateurreeksen die tot op heden nog geen enkel punt wist te rapen en daarbovenop nog niet één keer wist te scoren.

Een overzicht van de hekkensluiters in de nationale amateurreeksen:

  GPDS
Eerste NationaleLa Louvière Centre300-6
Tweede Afd. VV AVK Westhoek536-16
Tweede Afd. VV BSporting Hasselt522-13
Tweede Afd. ACFFEntente Durbuy612-16
Derde Afd. VV ASvelta Melsele513-11
Derde Afd. VV BWeerstand Koersel513-12
Derde Afd. ACFF AGosselies Sports515-10
Derde Afd. ACFF BRUS Gouvy6111-19

Vergeleken met de hekkensluiters in de andere reeksen heeft La Louvière wel de minste wedstrijden gespeeld. Maar ook wanneer wij de uitslagen bekijken tot aan de derde speeldag in de andere klassen, dan komt La Louvière er nog steeds bekaaid vanaf.

Na drie speeldagen waren weliswaar ook Gouvy, Gosselies. Stockel, Koersel, Torhout en Rhodienne-De Hoek (allen in Derde Afdeling) en Sporting Hasselt, Wetteren, Oudenaarde, Gullegem en KRC Gent (Tweede Afdeling) nog zonder punten, maar deze ploegen wisten dan wel weer op zijn minst één keer te scoren.

Komende zondag trekt La Louvière naar middenmoter KVK Tienen, dat tot nu toe alleen nog maar verloor van THES Sport. Het zal voor Les Loups dus opnieuw geen sinecure worden om de hatelijke (dubbele) nul van het bord te poetsen.

Advertentie