Westerlo doet het tot nu toe erg goed in de competitie. Hun sterke start hebben de Kemphanen voornamelijk te danken aan Tuur Dierckx. De club heeft vandaag echter enorm slecht nieuws gekregen betreffende hun sterspeler: Dierckx staat maanden aan de kant met een kruisbandblessure aan de rechterknie.

De 26-jarige speler heeft vandaag zelf aangekondigd op sociale media dat hij een zware knieblessure heeft opgelopen. Hiermee is hij dus voor lange tijd uit bij Westerlo en dat kan je absoluut een drama noemen voor trainer Jonas de Roeck. Hij verliest hierdoor een zeer belangrijke schakel in zijn elftal.

Tuur Dierckx staat met 3 goals en evenveel assists helemaal bovenaan in het lijstje van meest bedrijvige spelers in 1B en draagt bovendien al enkele wedstrijden de titel van assistkoning van de competitie. Het is voorlopig nog niet bekend hoelang Tuur Dierckx precies buiten strijd zal zijn, maar afgaande op de intensiteit van de blessure – een gescheurde voorste kruisband – zal het om een lange periode van afwezigheid gaan.

Dierckx is niet aan zijn proefstuk toe, in 2018 stond hij bijna een heel jaar aan de kant met dezelfde blessure aan de andere knie. Ook de voorbije seizoenen was hij meermaals een tijdje out met knieproblemen.

Advertentie