Zulte Waregem is dit seizoen niet al te best uit de startblokken gekomen. De fusieclub heeft op 10 speeldagen tijd amper 9 punten kunnen sprokkelen en dat is onaanvaardbaar voor de harde supporterskern. Tijdens de ontmoeting met Antwerp zaterdagavond zal een stil protest plaatsvinden.

Supportersgroep South Lane Crew roept enkele uren voor de wedstrijd tegen Antwerp op om het eerste kwartier van de wedstrijd in de kantine te blijven zitten. “Dit om een duidelijk signaal te geven dat het op deze manier met Dhr Dury niet verder kan.”

Al verduidelijkt de supportersgroep dat het niet enkel te doen is om de recente prestaties van de club. “4 jaar lang zetten we erbarmelijke reeksen neer. Tactische blunders stapelen zich op… wij bleven positief. Maar vandaag is het ook bij ons op.”

De eis van de supporters staat in elk geval loodrecht op wat de club begin deze week nog via zijn officiële kanalen heeft verspreid.

“Het bestuur van SV Zulte Waregem is ervan overtuigd dat de club sportief beter kan. En ook dat dit kan gerealiseerd worden met Francky Dury en zijn de huidige staf en spelers”.

Fragment uit de officiële berichtgeving op de website van de club

De supporters van Zulte Waregem gaan duidelijk niet akkoord met die boodschap en eindigden hun oproep met het volgende statement: “Hou de eer aan uzelf en stap op! Voor mensen die met zo weinig respect naar supporters en club kijken, is er geen plaats!“

Klik hier om de volledige boodschap van de fans te lezen.

Advertentie