Vanavond begint de vierde speeldag van de Champions League. De affiches van dinsdag en woensdag zijn een spiegeling van de vorige speeldag, dus laten we eens terugblikken op wat de Belgen toen presteerden.

Groep A

 • Club Brugge moest op de derde speeldag zijn eerste nederlaag incasseren. Het werd 1-5 voor Manchester City, waar Kevin De Bruyne in de 65e minuut gewisseld werd voor Cole Palmer, die twee minuten later de 0-4 zou scoren. De 0-3 van Kyle Walker kwam er na een assist van De Bruyne. Met Hans Vanaken stond er ook een Belg op het scorebord, maar zijn 1-4 in de 81e minuut was niet meer dan een eerredder. Toch was er voor de Rode Duivel reden om te vieren, want Vanaken scoorde nu al vijf Champions League-wedstrijden op rij – dat deed geen enkele Belg hem ooit voor. Naast Vanaken kwamen er met Simon Mignolet, Mats Rits, Charles De Ketelaere (en Clinton Mata, die wel Angolees international is maar ook als voetbalbelg kan worden meegeteld) nog vier andere Belgen aan de aftrap, en met Ignace Van der Brempt, Noah Mbamba en Brandon Mechele vielen er nog eens drie extra in.

Groep B

 • De partij tussen Atlético Madrid en Liverpool FC kende een boeiend scoreverloop. Na dertien minuten stonden de Engelsen al 0-2 voor, maar na 34 minuten stonden de bordjes weer gelijk. Toch werd het uiteindelijk nog 2-3 voor Liverpool, dat zonder Divock Origi aantrad. Bij Atlético stond Yannick Carrasco de hele wedstrijd tussen de lijnen.
 • AC Milan, met Alexis Saelemaekers de hele wedstrijd op het veld, ging met 1-0 de boot in bij FC Porto en blijft achter met 0 op 9.

Groep C

 • Michy Batshuayi leed met Beşiktaş een 1-4-nederlaag tegen Sporting CP. Niet de Rode Duivel, maar ex-Zulte Waregem-speler Cyre Larin zorgde voor de eerredder bij de Turken.
 • Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard waren alle drie getuige van de demonstratie van Ajax tegen Borussia Dortmund (4-0). Witsel stond als enige Belg de hele wedstrijd op het veld, Hazard kwam er na 53 minuten in, Meunier werd na 79 minuten gewisseld.

Groep D

 • Real Madrid herstelde zich op de derde speeldag na de beschamende 1-2-nederlaag tegen Sheriff Tiraspol. De recordkampioen ging mét Thibaut Courtois maar zónder Eden Hazard met 0-5 winnen bij Shakhtar Donetsk.

Groep E

 • Met 4 op 9 staat Benfica zowaar tweede in een groep met onder andere Bayern München en FC Barcelona zowaar tweede in zijn groep. Op de derde speeldag moesten de Portugezen wel een 0-5-nederlaag slikken tegen Bayern München. Jan Vertonghen speelde toen de hele wedstrijd.

Groep G

 • Tegen Sevilla FC kreeg Amadou Onana zijn eerste Champions League-basisplaats bij Lille OSC. Het bracht de belofteninternational geen geluk, want de Franse kampioen bleef steken op een 0-0-gelijkspel tegen de Spanjaarden.
 • Aster Vranckx maakte bij VfL Wolfsburg dan weer zijn Champions League-debuut. Hij kreeg, net als Koen Casteels en Dodi Lukebakio, een basisplaats van de inmiddels ontslagen trainer Mark van Bommel. Sebastiaan Bornauw ontbrak als enige Belg. Wolfsburg verloor met 3-1 van Red Bull Salzburg, ondanks een doelpunt van ex-Anderlecht-spits Lukas Nmecha.

Groep H

 • Romelu Lukaku blijft in de Champions League voorlopig steken op één doelpunt voor Chelsea. In de 4-0-zege tegen Malmö FF lokte Lukaku na zo’n twintig minuten de strafschop uit die Chelsea de 2-0 opleverde, maar even later moest hij het veld verlaten met een enkelblessure. De 28-jarige aanvaller speelde sindsdien niet meer.
 • Juventus FC, waar Koni De Winter (niet op de officiële Europese spelerslijst) zoals verwacht niet meespeelde, won met 0-1 van Zenit Sint-Petersburg en staat met 9 op 9 alleen op kop.
Advertentie