De koning van de gelijke spelen is terug te vinden in de Spaanse Segunda División. Real Zaragoza speelde dit seizoen in dertien wedstrijden al tien keer gelijk, waarvan negen op een rij in de laatste negen duels. Donderdagavond kan daar mogelijk opnieuw één bij komen in de wedstrijd tegen Burgos CF.

Real Zaragoza staat op een magere negentiende plek in de Spaanse tweede klasse, maar met amper twee nederlagen uit dertien wedstrijden kan er niet gezegd worden dat Los Blanquillos het bar slecht doen, al is één behaalde overwinning anderzijds ook bijzonder weinig.

Het meest opvallend zijn weliswaar de tien gelijke spelen van Zaragoza. En helemaal te gek voor woorden wordt het als blijkt dat hun laatste negen competitieduels allen eindigden op een gelijkspel. Zeven keer stond er een 1-1 op het scorebord, de twee andere wedstrijden eindigden op een brilscore. Ook op de openingsspeeldag speelde het al een keer 0-0 gelijk.

Een hoogst uitzonderlijke reeks van gelijke spelen op een rij die niet vaak voorkomt. Burgos CF – toevallig straks ook de tegenstander van Zaragoza – kende in 1978 in La Liga een gelijkaardige reeks van negen opeenvolgende puntendelingen. Zaragoza kan daar donderdagavond nog een schep bovenop doen met een tiende gelijkspel op rij.  

Advertentie