De jonge Duivels van de U19 hebben woensdagavond hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd eenvoudig gewonnen van Azerbeidzjan. Met een 1-5-overwinning nemen de Belgen meteen de leiding in groep H.

Een dominant België kwam na een halfuur voetballen tegen de gang van het spel in op achterstand. Mahmud Ağayev opende de score voor de Oost-Europeanen. De Belgen waren niet van slag en reageerden nog voor de pauze met twee snelle doelpunten van Johan Bakayoko (PSV) en Tuur Rommens (RC Genk). In de tweede helft kwamen de jonge Duivels niet meer in de problemen. Mario Stroeykens (Anderlecht) en Luca Oyen (RC Genk) troffen elk nog een keer raak. Een eigen doelpunt van Süleyman Damadayev resulteerde uiteindelijk in een 1-5-eindstand.  

Een prima start voor de troepen van coach Wesley Sonck met het oog op het EK 2022 dat in Slowakije zal plaatsvinden. Behalve Azerbeidzjan zitten ook Luxemburg en regerend Europees kampioen Spanje in dezelfde groep. Die laatste twee ploegen speelden woensdagavond ook tegen elkaar, waarbij de Spanjaarden met het kleinste verschil wisten te winnen (2-1, red.). Op basis van het doelsaldo staan de Belgen momenteel aan de leiding in groep H. Nu zaterdag nemen de jonge Duivels het op tegen Luxemburg, volgende week dinsdag wacht de kraker tegen Spanje.

De top twee van elke poule stoot rechtstreeks door naar de volgende kwalificatieronde. Een haalbaar doel voor onze Belgisch U19.

Deze Belgen kwamen tegen Azerbeidzjan in actie: Basis – Vic Chambaere (RC Genk), Nathan Ngoy (Standard), Noah Mbamba-Muanda (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Nils De Wilde (Anderlecht), Roméo Lavia (Manchester City), Lukas Mondele (Club Brugge), Tuur Rommens (RC Genk), Johan Bakayoko (PSV), Luca Oyen (RC Genk), Mario Stroeykens (Anderlecht).

Advertentie