Precies één maand voor het begin van de wintertransfermercato hebben Standard en Freiburg, de huidige nummer vier in de Bundesliga, al een akkoord gesloten: rechtsachter Hugo Siquet (19) trekt voor een bedrag van naar verluidt 5 miljoen euro naar het zuiden van Duitsland. De man van de assist genoot al maanden interesse van een hele reeks buitenlandse clubs.

Na het doorlopen van een volledige opleiding bij Standard, ging het vorig seizoen opeens snel voor Hugo Siquet. Onder Philippe Montanier kwam hij al een aantal keer in actie en sinds de komst van Mbaye Leye was de status van vaste basisklant meteen een feit. Ondertussen weet hij zijn uitzonderlijke voorzettechniek te koppelen aan steeds betere prestaties op fysiek vlak.

De Belgische belofteninternational werkte reeds 42 wedstrijden af in het shirt van Standard. Dankzij de drukke decembermaand kan hij dat aantal de komende weken nog wat opkrikken alvorens zijn Bundesliga-avontuur aan te vatten. Siquet tekent in het Europa-Park-Stadion tot medio 2026. Via bonussen kan de deal oplopen tot 7 miljoen euro.

Advertentie