Sporting Charleroi heeft zich versterkt met de Litouwse spits Nauris Petkevičius. De 21-jarige belofteninternational komt over van FC Hegelmann Litauen en moet het nakende vertrek van Shamar Nicholson opvangen.

Petkevičius is geboren in februari 2000, maar maakte in juni 2016 al zijn debuut in de A lyga, de Litouwse hoogste divisie. In 2017 ruilde hij het inmiddels ter ziele gegane FC Stumbras Kaunas voor Lille OSC, waar hij weliswaar nooit in het eerste elftal debuteerde. In september 2020 haalde FC Hegelmann Litauen hem terug naar zijn geboorteland. Met succes, want in dit huidige seizoen 2021 (dat van maart tot november liep) scoorde hij in 33 wedstrijden al zestien keer. Daarmee eindigde hij gedeeld tweede in de topschuttersstand, op één doelpunt van ex-Tubeke-spits Hugo Vidémont.

Met de komst van Petkevičius anticipeert Sporting Charleroi wellicht op het nakende vertrek van Shamar Nicholson. De 24-jarige Jamaicaanse spits, dit seizoen al goed voor dertien goals in de Jupiler Pro League, zou immers dicht bij een miljoenentransfer naar Spartak Moskou staan.

Advertentie