Sporting Charleroi ziet zijn topschutter Shamar Nicholson naar Spartak Moskou verkassen. De Moskovieten betalen, afhankelijk van de bron, tussen de negen en tien miljoen euro voor de 24-jarige Jamaicaanse spits, die een contract tot 2026 ondertekende in de Russische hoofdstad. Nicholson was dit seizoen al goed voor dertien competitiegoals.

Nog voor hij officieel getekend had, postte Spartak Moskou op zijn sociale mediakanalen al een filmpje van een draaiende elpee die het liedje Sweat (A La La La La Long) van de Jamaicaanse reggeagroep Inner Circle afspeelde. Mochten de Moskovieten van plan zijn bij elke goal van Nicholson een Jamaicaans liedje af te spelen, mogen ze in de Otkrytieje Arena alvast een stevige platencollectie aanleggen, want de international is on fire. Na zijn negen competitiegoals in de seizoenen 2019/20 en 2020/21 (de Pro League telt de 2-0 tegen KV Oostende op 27 december 2019 niet als een owngoal van Logan Ndenbe) zat hij dit seizoen al aan dertien competitiedoelpunten, met dank aan hattricks tegen Beerschot VA en KAS Eupen. Ook bij zijn ex-clubs Boy’s Town FC en NK Domžale liet hij de netten vlotjes trillen.

Sporting Charleroi vangt met deze transfer opnieuw de jackpot. Afhankelijk van de bron betaalt Spartak Moskou tussen de negen en tien miljoen euro voor Nicholson, die daardoor de tweede duurste uitgaande transfer ooit wordt op Mambourg. De nummer één is Victor Osimhen, uitgerekend de man die Nicholson in 2019 kwam vervangen. Charleroi boekt dus een mooie winst op de Jamaicaan, die destijds voor anderhalf miljoen euro overkwam van het Sloveense NK Domžale.

Advertentie