Nicky Hayen heeft een verrassende nieuwe club gevonden. De ex-coach van onder andere Waasland-Beveren gaat aan de slag als hoofdtrainer en technisch directeur van de Welshe eersteklasser Haverfordwest County AFC.

Volgens Y Clwb Pêl-Droed is Hayen nog maar de vierde niet-Brit die coach wordt van een Welshe eersteklasser. De ex-speler van onder andere STVV en OH Leuven treedt zo in de voetsporen van de Spanjaard Lucas Cazorla (Llanelli Town), de Portugees Bruno Lopes (Cefn Druids) en de Australiër Anthony Limbrick (The New Saints). Haverfordwest County, dat na zeventien speeldagen voorlaatste staat met zestien punten, legt zijn lot dus kennelijk voor het eerst in handen van een niet-Brit.

Hayen zat zonder club sinds hij in mei 2021 ontslagen werd door Waasland-Beveren, waarmee hij in het seizoen 2020/21 uit de Jupiler Pro League degradeerde. Het wordt niet zijn eerste trainersjob in het buitenland, want in het seizoen 2014/15 was hij al werkzaam als assistent van Marc Brys bij de Saoedische clubs Najran SC en Al-Raed. Als speler was hij van 2008 tot 2010 ook actief bij RBC Roosendaal in de Eerste divisie.

Advertentie