Sint-Truiden ziet zijn topschutter van vorig seizoen Yuma Suzuki (25) vertrekken. De Japanse spits kiest niet langer voor een avontuur in België of Europa, maar keert enigszins verrassend terug naar zijn oude werkgever Kashima Antlers in Japan. In de zomer toonden Club Brugge en Anderlecht nog interesse in de aanvaller, maar dat pad bewandelt Suzuki dus niet.

Een transfer van hun goaltjesdief zagen ze op Stayen al een tijdje aankomen. Dat het er een zou worden naar zijn eigen thuisland is dan weer wel verrassend. In de zomer kon Yuma Suzuki nog rekenen op interesse van binnen- en buitenlandse clubs. Anderlecht en Club Brugge, maar ook het Duitse Schalke 04 toonden belangstelling in de Japanse sluipschutter. Tot een akkoord met een van de ploegen kwam het echter niet.

Na de laatste wedstrijd van STVV voor de winterstop, nam Suzuki eind december afscheid van zijn ploegmaats. Alles wees ditmaal wél op een vertrek van de geblondeerde Japanner, en die komt er nu uiteindelijk ook.

Het nummer 9 van Sint-Truiden keert terug naar zijn thuisland, om opnieuw aan de slag te gaan bij de Japanse eersteklasser Kashima Antlers. Hij was er in het verleden van 2003 als jeugdspeler tot 2019 al een keer actief.

De spits zou zelf aangegeven hebben terug te willen keren naar Japan. Suzuki had het bij zijn komst in Haspengouw lange tijd moeilijk om zich aan te passen en kampte met heimwee. Een terugkeer naar zijn vertrouwde omgeving – en geen nieuw Europees avontuur – is nu het resultaat.

Suzuki scoorde in totaal 26 goals voor de Kanaries, en was nog eens goed voor 6 assists. Dit seizoen kwam de motor van de Japanner moeizaam op gang. In tien wedstrijden trof hij slechts 2 keer raak. Hoeveel de transfer STVV oplevert, is niet geweten.

Ook zijn landgenoten Tatsuya Ito en Ko Matsubara verlaten mogelijk de club. Flankverdediger Daiki Hashioka zijn huurcontract werd vorige maand omgezet in een permanent contract. STVV kwam tot een akkoord met het Japanse Urawa Reds om Hashioka definitief over te nemen. Op ander transfernieuws is het nog wachten.

Advertentie