Gastcolumn van een lezer

Piñata’s zijn in Mexico een ware traditie. Geblinddoekt mag men proberen om het ding kapot te slaan en naar de snoepjes te grabbelen. Carlos Avina, de Mexicaanse technisch directeur van de vereniging, kan maar beter wat snoepjes tevoorschijn toveren in deze transferperiode om de Cercle-aanhang weer wat positiever te stemmen. Bij velen is het ontslag van Yves Vanderhaeghe nog steeds niet verteerd. De punten die Cercle nog pakte in de laatste wedstrijden van het kalenderjaar geven wat ademruimte in het klassement, maar het pijnpunt van het scorend vermogen is daarmee niet van de baan. De jongens vooraan doen hun stinkende best en verdienen een pluim. De hele ploeg werkt enorm hard en verstikt de tegenstander. Cercle’tje krijgt zo stilaan de reputatie van een ploeg waartegen het niet zo fijn voetballen is. Hoge pressing en fysiek stevig voetbal zijn de twee nagels waar onze Oostenrijkse vriend Thalhammer steevast op klopt. Het zorgt ervoor dat Cercle hoog staat, dicht tegen het doel van de tegenstander geplakt en dat we meer in de zone van de waarheid komen. Nu is het zaak om ook daar veel meer de kansen af te maken. Rabbi Matondo mag dan wel een gesel zijn voor menig verdediger, hij kan het niet alleen. Matondo lijkt op die manier het gat op te vullen dat Iké Ugbo achterliet.

Zal de piñata van Carlos voor snoepjes zorgen in de zone van de waarheid? Moeten we rekening houden met uitgaande transfers zoals bijvoorbeeld Vitinho? Krijgen we het moeilijk om ons topduo Daland-Utkus achterin in de rangen te houden? Het zou zomaar eens kunnen.

De Spaanse zon zal de ploeg deugd doen om het seizoen straks op volle sterkte verder te zetten. En Carlos, die hoopt allicht dat een van de dossiers waarmee hij ongetwijfeld aan de slag is, kan afgerond worden. De juiste mep op de juiste plek van de piñata die de transfermarkt is. En laat die blinddoek maar achterwege.


Advertentie