We beseffen dat de mensen die puur met het sportieve bezig zijn, teleurgesteld zullen zijn, voor hen staan de sportieve ambities uiteraard voorop.” Hoogstraten VV staat aan de leiding in de B-competitie van de Tweede Afdeling, maar een eventuele titel zal geen promotie naar Eerste Nationale met zich meebrengen. De Rooikens vragen geen licentie aan.

De club van trainer Frank Belmans acht zich structureel, organisatorisch en vooral financieel niet in staat om nu al een haalbaar verhaal te schrijven in Eerste Nationale. “Financieel kan het eerste promotiejaar, dankzij de inbreng vanuit de Pro League, overleefd worden. Maar deze steun is niet gegarandeerd op langere termijn en de verbreding/versterking van de spelerskern, inclusief hogere vergoedingen, overschrijden dan de beschikbare budgetten.” De club haalt ook de financiële onzekerheid van de pandemie aan en benadrukt daarnaast dat de monetaire gevolgen van het seizoen 2013-2014 op het op een na hoogste niveau van de voetbalpiramide vandaag nog voelbaar zijn.

Het vernieuwde bestuur koestert wel de ambitie om op termijn de stap naar de hoogste amateurklasse te zetten, maar wil daarbij geen stadia overslaan. “We hebben als nieuw bestuur als doelstelling gezet dat we in eerste instantie financieel en structureel een gezonde club willen zijn.”

Dit nieuws opent elders perspectieven: het ambitieuze Lyra-Lierse kampeert voorlopig op plek 2, maar de strijd is bovenin het klassement absoluut nog niet beslecht. Zondag ontvangt Eendracht Aalst de runner-up van de competitie, een heuse topaffiche.

Top 5 2e Afdeling VV B

  1. Hoogstraten VV 17-41
  2. K. Lyra-Lierse Berlaar 16-33
  3. Belisia Bilzen SV 17-31
  4. SC Eendracht Aalst 16-30
  5. K. Londerzeel SK 17-28
Advertentie