In de zomer van 2019 plukte STVV de beloftevolle speler Jhonny Lucas weg bij het Braziliaanse Paraná Clube. De Kanaries hoopten dat hun prijzige transfersom zich zou terugbetalen op het veld, maar Lucas kwam in twee seizoenen amper tot drie officiële wedstrijden voor de Truienaars. De club besloot begin dit seizoen de 21-jarige middenvelder een jaartje uit te lenen aan de Braziliaanse tweedeklasser Londrina EC, waar hij het dusver naar zijn zin heeft.

Lucas volmaakte in 2021 het seizoen bij Londrina EC als basisspeler. In totaal maakte hij vorig jaar 19 keer zijn opwachting in de Braziliaanse Serie B. Het nieuwe voetbalseizoen in zijn thuisland ging eind vorige maand opnieuw van start met een stedelijk kampioenschap. Ook in het nieuwe jaar kan de uitgeleende Kanarie rekenen op speelminuten. Hij pikte in zijn eerste drie wedstrijden ook al een assist mee en lijkt het naar zijn zin te hebben onder de Braziliaanse zon.

Lucas’ huurcontract bij Londrina EC loopt nog tot de zomer van 2022, nadien zou hij in principe terugkeren naar Stayen. Daar heeft hij nog een contract lopen tot medio 2024. De vraag is nog maar of de Braziliaan effectief terugkeert naar Limburg of komende zomer definitief andere oorden opzoekt, al dan niet in eigen land. Van een geslaagd huwelijk tussen Lucas en STVV kunnen we alleszins niet spreken.

Advertentie