Na het muziekfestijn Pukkelpop in Kiewit en het alternatieve Rock Herk in de gelijknamige gemeente, krijgt Limburg er straks een nieuw festival bij. Zonhoven vormt op 15 mei het toneel van het allereerste Ladies Football Festival. Een evenement georganiseerd door speelsters uit de provincie, om andere dames te prikkelen voor de belangrijkste bijzaak ter wereld: voetbal.

Are you ready to kick some balls? Met die uitdagende oproep willen speelsters uit de provincie Limburg, (jonge) vrouwen vanaf 14 jaar warm maken om kennis te maken met “de leukste en mooiste sport die er bestaat.”

Het damesvoetbal wint elk jaar aan interesse en populariteit, zowel in binnen- als buitenland. Om op die kar mee te springen en andere vrouwen de weg naar de Limburgse voetbalvelden te helpen vinden, bundelen speelsters en ploegen uit de provincie de krachten samen om een heus voetbalfestival te organiseren.

Op zondag 15 mei komen enkele bekende voetbalsters in Zonhoven tips en tricks delen over hun passie, en kunnen deelneemsters ook actief kennismaken met de sport via verschillende spelvarianten en workshops. In de zomer van 2021 was er in Bokrijk voor het eerst al eens een gelijkaardig project Futbalista Festival voor meisjes tussen de 5 en 12 jaar. Nu komt er dus een vervolg.

Voetbal is bovendien ook een teamsport. Behalve het spelletje zelf, zijn ook de sfeer en medespeelsters errond minstens even belangrijk, iets wat ook op het voetbalfestival zelf niet zal ontbreken. Aanmelden voor dit unieke voetbalproject kan via de facebookpagina van de organisatoren.

© Limburg Ladies Football Festival.
Advertentie