Beerschot VA heeft Javier Torrente de laan uitgestuurd. De 52-jarige Argentijn werd in september 2021 aangesteld als opvolger van Peter Maes, maar kon het tij niet keren bij de Antwerpenaars.

Beerschot nam een gok toen het een vierenhalve maand geleden voor Torente koos. De Argentijn had in Europa enkel bij RCD Espanyol en Olympique Marseille gewerkt, telkens als assistent van Marcelo Bielsa. Beerschot, dat met 1 op 24 aan het seizoen was begonnen, raakte onder het bewind van Torrente nooit weg van de laatste plaats. Na 26 speeldagen hebben de Ratten tien punten minder dan het nummer zeventien RFC Seraing – weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld.

Assistent Greg Vanderidt, die in september 2021 werd weggeplukt bij Rupel Boom, neemt voorlopig de leiding over op het Kiel. Komende zondag ontvangt Beerschot thuis KV Kortrijk.

Advertentie