KAS Eupen heeft de samenwerking met trainer Stefan Krämer stopgezet. De Oostkantonners kiezen er na een 5 op 30 voor om verder te gaan met assistent Michael Valkanis, die amper een maand geleden zijn intrede maakte Am Kehrweg.

Met Stefan Krämer waaide er in juni vorig jaar een nieuwe naam binnen in de Jupiler Pro League. De 54-jarige Duitser had nooit buiten Duitsland gecoacht. Met onder andere Arminia Bielefeld, Energie Cottbus en KFC Uerdingen stonden er enkele mooie traditieclubs op zijn cv. Krämer viel meteen op met zijn drive en startte met een knappe 11 op 15 – herinner u het 2-2-gelijkspel tegen Club Brugge op de openingsspeeldag, waarbij Charles De Ketelaere pas in de dertiende minuut van de blessuretijd gelijkmaakte.

In de Beker van België doet Eupen het dit seizoen uitstekend – na het 2-2-gelijkspel tegen RSC Anderlecht in de heenwedstrijd van de halve finale maken de Panda’s nog altijd kans op hun eerste bekerfinale –, maar in de competitie gaat het ondanks een goed seizoensbegin minder goed. In zijn laatste tien competitiewedstrijden sprokkelde Krämer amper 5 op 30. Na 27 speeldagen staat de club slechts vijftiende met amper vier punten meer dan nummer zeventien RFC Seraing.

Michael Valkanis neemt tot eind dit seizoen het roer over bij de Oostkantonners. De 47-jarige eenmalig Australisch international werd vorige maand aan boord gehaald en depanneerde tijdens de 0-2-nederlaag tegen Cercle Brugge al eens als hoofdtrainer toen Krämer aan de kant stond na een positieve coronatest.

Advertentie