Boli Bolingoli zal tijdelijk het shirt van FK Oefa dragen. De 26-jarige linksback wordt door Celtic FC tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Russische eersteklasser, die geen aankoopoptie bedong in het huurcontract.

Viereneenhalf jaar geleden is het inmiddels dat Club Brugge een klein miljoen euro ontving voor Bolingoli, die 64 wedstrijden in het eerste elftal van blauw-zwart speelde en in de tweede helft van het seizoen 2016/17 uitgeleend werd aan het STVV van toekomstig trainer Ivan Leko. Rapid Wien kreeg twee jaar later meer dan het drievoudige voor de neef van Romelu en Jordan Lukaku, die in juli 2019 een vierjarig contract ondertekende in Celtic Park.

Aan zijn avontuur bij Celtic heeft Bolingoli nog niet veel plezier gehad. In het seizoen 2019/20 startte hij als titularis, maar verdween hij na Nieuwjaar compleet uit beeld. In het seizoen daarop werd hij uitgeleend aan Istanbul Başakşehir, waarmee hij onder andere zes Champions League-groepsmatchen speelde. De Turkse club lichtte evenwel de aankoopoptie niet, waardoor Bolingoli terug naar Celtic moest. Dit seizoen gebruikte trainer Ange Postecoglou hem slechts twee keer, wel telkens negentig minuten. Bij Oefa, dat na achttien speeldagen voorlaatste staat in de Russische Premjer-Liga, hoopt de voormalige Belgische jeugdinternational vast meer speelminuten te krijgen.

Advertentie