Beerschot VA is Patryk Walicki alweer kwijt. De achttienjarige middenvelder, die tien dagen geleden zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal van de Ratten, ondertekende zijn eerste profcontract bij KAA Gent.

Walicki is nog maar bezig aan zijn eerste seizoen bij Beerschot, dat hem vorig jaar wegplukte bij Diegem Sport. Daar speelde hij begin vorig seizoen drie wedstrijden in het eerste elftal, maar door de stopzetting van de amateurcompetities vanwege de coronapandemie ging zijn seizoen 2020/21 grotendeels in rook op. Bij Beerschot sloot hij aanvankelijk aan bij de beloften, maar op 13 februari liet interimtrainer Greg Vanderidt hem tegen KV Kortrijk in de 84e minuut invallen.

Zijn eerste profcontract ondertekende Walicki evenwel bij KAA Gent. De Belg met Poolse roots ligt nu tot 2025 vast in de Ghelamco Arena.

Advertentie