Naar aanleiding van het 150e doelpunt van Jelle Vossen in de Jupiler Pro League fietsen we even doorheen de carrière van de 32-jarige goaltjesdief. Een nu al rijkgevulde carrière, want wie anders kan zeggen dat hij in de Jupiler Pro League zowel tegen FCV Dender EH als tegen RFC Seraing de netten liet trillen?

Stel je maar eens voor dat Jelle Vossen kort na het uur vanop zijn eigen speelhelft had gescoord. Voor het wedstrijdverloop zou het niet echt bepalend geweest zijn, want Zulte Waregem stond op dat moment al 2-0 voor tegen KAS Eupen. Maar de 150e goal van Vossen in de Jupiler Pro League zou wel een pareltje geweest zijn.

De 3-0 kwam er even later toch door Vossen. Weliswaar vanop de strafschopstip, nadat Eupen-doelman Abdul Nurudeen zowel Ewoud Pletinckx als ploegmaat Emmanuel Agbadou meehad toen hij uit zijn doel liep om een bal weg te boksen. De 32-jarige aanvaller zal evenwel niet minder tevreden geweest zijn, want hij had zijn jubileumgoal beet.

Vossen lijkt al een eeuwigheid mee te draaien in het Belgisch voetbal. Zeker als je al zijn doelpunten in kaart brengt en daarbij opmerkt dat Vossen in de Jupiler Pro League zowel tegen FCV Dender EH als tegen RFC Seraing scoorde. Zijn allereerste doelpunt in de Belgische hoogste klasse scoorde hij op 24 februari 2007 in een 3-0-zege tegen KSV Roeselare, een club die inmiddels ook al twaalf jaar verdwenen is van het hoogste toneel.

Twee van zijn ploegmaats van dat seizoen nam hij inmiddels al te grazen in hun trainerscarrière: vorig seizoen scoorde hij in de 0-3-zege van Zulte Waregem tegen het KAA Gent van Wim De Decker, en dit seizoen had hij met zijn gelijkmaker tegen het KV Mechelen van Wouter Vrancken een aandeel in de 3-2-zege van Essevee tegen de Kakkers, die weliswaar pas tot stand kwam na twee Waregemse doelpunten in de blessuretijd.

Die spectaculaire 3-2-zege van Zulte Waregem tegen KV Mechelen was de eerste wedstrijd van Essevee na het vertrek van Francky Dury. Beide leden van het trainersduo dat Dury opvolgde, Timmy Simons en Davy De fauw, waren ooit ploegmaat van Vossen. De associatie met Timmy Simons herinnert ons warempel aan de tijd dat Jelle Vossen nog Rode Duivel was.

Vossen bij de Rode Duivels, dat doet ons natuurlijk terugdenken aan zijn periode bij KRC Genk. Bij deze club deed hij het vaakst de netten trillen in de Jupiler Pro League, namelijk 77 keer. In Brugse (huur)loondienst scoorde hij 48 keer: zes keer tijdens zijn uitleenbeurt aan Cercle Brugge in het seizoen 2009/10, en later 42 keer voor Club Brugge. Bij Zulte Waregem staat zijn teller voorlopig op 25 competitiegoals.

Er is echter een ander lijstje waarin Zulte Waregem de leiding neemt. De huidige werkgever van Vossen is immers… de club waartegen hij de meeste competitiegoals scoorde! Met zowel KRC Genk als Club Brugge scoorde hij zes competitiegoals tegen de fusieclub. KAS Eupen, zijn laatste slachtoffer, slikte net als Sporting Charleroi en KV Mechelen elf competitiegoals van Vossen. Ook KV Mechelen (10) zit aan dubbele cijfers.

12 – Zulte Waregem
11 – Sporting Charleroi, KV Kortrijk, KAS Eupen
10 – KV Mechelen
9 – Standard Luik
8 – GBA, KSC Lokeren, STVV
7 – RSC Anderlecht, Club Brugge, Waasland-Beveren
6 – KAA Gent, OH Leuven, KV Oostende
4 – RAEC Mons, Excel Moeskroen
3 – Lierse SK, KRC Genk, Cercle Brugge
2 – RFC Seraing
1 – KSV Roeselare, KVC Westerlo, FCV Dender EH, Antwerp FC

Advertentie