Dover Athletic leek op weg naar een stunzege bij viceleider Wrexham AFC, maar de door puntenaftrek geplaagde hekkensluiter gaf een 2-5-voorsprong alsnog uit handen. The Whites zijn hierdoor helemaal zeker van de degradatie naar de National League South, het zesde niveau in het Engelse voetbal.

Dover Athletic, sinds 2014 uitkomend in de National League, moest de wedstrijd tegen Wrexham AFC winnen om mathematisch nog in de Engelse vijfde divisie te kunnen blijven. De club begon het seizoen met een puntenaftrek van twaalf punten omdat het vorig seizoen door financiële problemen geen wedstrijden meer kon spelen na 30 januari.

Dit seizoen gaat het financiëel wat beter met de club, maar vallen de resultaten niet mee. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Wrexham had de ploeg -4 punten. Een overwinning was dus nodig om mathematisch uit de degradatiezone te kunnen ontsnappen. Hun eerste missie was om tegen Wrexham AFC te winnen. Geen makkelijke opdracht, want het Welshe team dat eigendom is van Hollywoodsterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney was vóór de match negen wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities.

De verwachtingen voor Dover Athletic waren dus laag, en de 2-0-achterstand na 20 minuten was ook niet in Dovers voordeel. De twee doelpuntenmakers voor Wrexham waren de ervaren spits Paul Mullin (6′) en de creatieve middenvelder James Jones (20′) . De degradatie leek nabij voor Dover Athletic, maar de ploeg uit de ferrystad had toch nog iets in petto. Tegen de gang van de wedstrijd in stond Dover Athletic na 28 minuten weer op gelijke hoogte dankzij doelpunten van George Wilkinson (22′) en Alfie Pavey (28′). Dover Athletic ging zo met een 2-2-tussenstand de rust in.

Na de rust zagen we een nóg beter Dover Athletic: de hekkensluiter klom zowaar opeens naar een 2-5 voorsprong na een hattrick van de Duitse aanvaller Michael Gyasi (51′, 54′, 63′). Het leek erop dat Dover Athletic voor het eerst sinds 25 januari nog eens zou winnen. Wrexham was echter nog niet uitgeteld. De club uit Wales strijdt nog altijd mee om promotie naar de EFL League Two (Engelse vierde divisie) en wil graag nog proberen Stockport County, de leider in de National League, in te halen. Daarvoor deed het zaterdagavond bovenmenselijke inspanningen: in het laatste halfuur van de wedstrijd draaiden ze een 2-5-achterstand op ruim een halfuur tijd nog om in een 6-5 overwinning. Ollie Palmer scoorde de twee aansluitingstreffers (65′, 69′), Jordan Davis zorgde voor de onverhoopte gelijkmaker (90+1′), en via Daniel Jarvis 90+7′ beleefden The Red Dragons zelfs nog een delirium.

Dover Athletic hield aan deze spectaculaire 6-5-nederlaag vast een gigantische kater over, niet in het minst omdat de club nu helemaal zeker is van de degradatie naar National League South (Engelse zesde divisie). Na acht seizoenen op rij in de National League tuimelt Dover Athletic opnieuw naar het zesde niveau. Wrexham daarentegen blijft nog steeds vechten voor het kampioenschap en de play-offplaatsen voor promotie naar de EFL League Two. Op dit moment staat Wrexham elf punten achter op leider Stockport County, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld.

Advertentie