Crysan gaat weer in Azië voetballen. De 25-jarige Braziliaanse aanvaller, die in het seizoen 2017/18 op huurbasis bij Cercle Brugge speelde, ruilde deze week CD Santa Clara voor de Chinese landskampioen Shandong Taishan, waar Marouane Fellaini sinds 2019 actief is.

Bij Cercle Brugge kennen ze de Braziliaan vast nog wel. In de reguliere competitie van het seizoen 2017/18 scoorde de toenmalige huurling van Atlético Paranaense vijf keer, en in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen KFCO Beerschot Wilrijk die Cercle Brugge won, ondanks een 1-0-nederlaag in de heenwedstrijd scoorde hij de 2-0. In het seizoen daarop was Frank Vercauteren opnieuw zijn trainer, ditmaal bij het Saoedische Al-Batin FC.

Sinds januari 2020 droeg Crysan het shirt van CD Santa Clara. In zijn eerste halve seizoen scoorde hij drie competitiegoals, in zijn eerste volledige seizoen vier. Dit seizoen zat hij al aan zeven rozen in de Primeira Liga. Daarmee wekte hij de interesse van Shangdong Taishan, dat vorig seizoen kampioen werd in de Chinese Super League. De club van ex-Rode Duivel Marouane Fellaini telt volgens Transfermarkt twee miljoen euro neer voor de Braziliaanse spits.

Advertentie