Liverpool mag diep in het seizoen nog steeds dromen van de eindzege in zowel de Champions League, de Premier League als de FA Cup, terwijl de League Cup al sinds eind februari in de prijzenkast staat op Anfield. Toch gaf coach Jürgen Klopp vorige week aan dat de afgeladen Engelse wedstrijdkalender het behalen van de quadruple quasi onmogelijk maakt. “Daarom is het niemand ooit gelukt.”

Voor de return tegen Benfica spaarde de Duitse trainer zijn kritiek voor de Premier League en rechtenhouder BT Sport niet. Dat zijn ploeg tussen het (toen eventuele) tweeluik in de halve finale van het kampioenenbal door op een zaterdagmiddag in Newcastle moet gaan voetballen, vindt Klopp te gek voor woorden. “Ik ben boos, dit is echt niet normaal.”

Ondertussen ziet de situatie er wel al wat gunstiger uit voor Liverpool: het stootte zelf door en ontmoet straks Villarreal en niet Bayern München, waardoor een derde CL-finale in vijf jaar binnen handbereik lijkt, en dankzij een knappe zege bij Manchester City wacht half mei een nieuwe bekerfinale tegen Chelsea. Liverpool was een tijdje terug al te sterk voor The Blues na een spannende strafschoppenreeks in de eindstrijd om de League Cup.

Net als Chelsea geldt ook Manchester City als een heuse rode draad in de quadruple-jacht van Liverpool. Het zou niemand verbazen dat de titanenstrijd tussen Guardiola en Klopp straks een extra hoofdstuk krijgt in de finale van de Champions League, in de Premier League bedraagt de achterstand van Liverpool één punt. City heeft nog een aantal lastige duels voor de boeg, maar ontmoet geen topclubs meer. Liverpool moet hopen op een misstap van de leider en vooral zelf een stevig programma tot een goed einde brengen. Het herrezen Tottenham komt volgende maand op bezoek, deze week dient zich eveneens pittig aan met vanavond om 21u een streekclash tegen rivaal Manchester United en zondag de stadsderby tegen Everton.

Advertentie