Voor STVV zit het seizoen er al een tijdje op, maar toch zijn nog niet alle Kanaries toe aan vakantie. Jonathan Buatu, door Sint-Truiden uitgeleend aan de Turkse tweedeklasser Eyüpspor, krijgt straks nog een promotie-eindronde voor de kiezen.

Wegens een gebrek aan speelminuten in Haspengouw, vertrok de centrale verdediger in januari op uitleenbasis naar Turkije. Bij tweedeklasser Eyüpspor veroverde de Angolese Belg vrijwel meteen een basisstek.

Buatu mocht in Turkije al tien keer opdraven en was ook al één keer doeltreffend. Met nog één wedstrijd te gaan en vijf punten voorsprong op de eerste achtervolger, is de verdediger met zijn club al zeker van de zesde plek in de Turkse 1. Lig. Een plaats die recht geeft op deelname aan de promotie-eindronde. Daar bikkelen de nummers drie tot en met zes in de stand om het laatste promotieticket naar de Turkse hoogste klasse.

Hoe de toekomst van Buatu er bij STVV uitziet, is nog hoogst onzeker. In principe loopt zijn contract in Sint-Truiden, samen met zijn huurovereenkomst in Turkije, deze zomer af. Afwachten of Buatu – die in de zomer van 2020 in Limburg belandde – straks al dan niet terugkeert naar Stayen, of definitief andere oorden opzoekt.

Advertentie