Roberto Martínez heeft Amadou Onana en Loïs Openda opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden tegen Nederland, Polen en Wales. De bondscoach selecteerde in totaal 32 spelers voor het vierluik.

De selectie van Roberto Martínez kent twee nieuwe namen: Onana en Openda. Eerstgenoemde sluit zaterdag zijn eerste seizoen bij Lille OSC af. De 20-jarige middenvelder, die vorig jaar voor zeven miljoen euro overkwam van Hamburger SV, speelde naast 31 Ligue 1-wedstrijden ook acht wedstrijden in de Champions League, waaronder twee achtste finalewedstrijden tegen titelhouder Chelsea FC.

Openda heeft er dan weer een doelpuntrijk seizoen op zitten bij Vitesse Arnhem. De 22-jarige aanvaller, door Club Brugge uitgeleend aan de Nederlandse club, scoorde achttien keer in de Eredivisie en scoorde ook vier keer in de Conference League. Samen met zijn bekergoal tegen DVS ’33 komt dat neer op 23 doelpunten. Twee maanden geleden kroonde hij zich na zijn doelpunt tegen Denemarken ook tot topschutter aller tijden van de Belgische beloften.

Met onderstaande 32 namen vat België volgende maand de Nations League 2022/23 aan. Op 3 en 8 juni zakken respectievelijk Nederland en Polen af naar het Koning Boudewijnstadion. Op 11 juni volgt een verplaatsing naar Wales, waarna op 14 juni een uitwedstrijd in Polen volgt. De twee overige wedstrijden worden in september afgewerkt.

In vergelijking met de oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso vallen Thomas Kaminski, Davy Roef, Sebastiaan Bornauw, Siebe Van der Heyden, Yari Verschaeren, Orel Mangala, Albert Sambi Lokonga, Divock Origi, Christian Benteke en Dante Vanzeir af. Jérémy Doku is nog steeds geblesseerd.

Advertentie