Onze jonge landgenoot Largie Ramazani pakt met UD Almería de titel in de Spaanse tweede klasse en promoveert samen met Real Valladolid, de club van Ronaldo, naar La Liga. De beslissing viel pas in het absolute slot van de competitie, na het winnende doelpunt van degradant Alcorcón in de toegevoegde tijd tegen SD Eibar – de ploeg die als leider de slotspeeldag aanving.

Er stond zondagavond nog heel wat op het spel in de Spaanse tweede klasse. UD Almería – de club van onze landgenoot Largie Ramazani –, SD Eibar en Real Valladolid stonden binnen een kloof van twee punten van elkaar.

Laatst genoemde club moest hoe dan ook winnen om nog aanstalten te maken op een rechtstreekse promotieplek in de top twee. De club van de gewezen Braziliaanse stervoetballer Ronaldo deed wat het moest doen en nam de maat van Huesca met 3-0.

UD Almería, waar Ramazani halverwege de tweede helft gewisseld werd, en Eibar konden zich bijgevolg geen uitschuiver permitteren en hielden het lange tijd op een gelijkspel in hun wedstrijd, wat zou betekenen dat beide clubs zeker zouden zijn van promotie. Eibar was in dat geval ook kampioen.

Herkansing

Maar het meest ondenkbare scenario gebeurde. Met het ingaan van de toegevoegde tijd, scoorde rode lantaarn en degradant Alcorcón de 1-0 tegen Eibar, dat in één klap van de hemel naar de hel ging. Een late achterstand die de ploeg uit het Baskenland niet meer kon rechtzetten. Geen titel én geen rechtstreekse promotie voor Eibar, het omgekeerde daarentegen voor UD Almería.

Zij kronen zich op het nippertje tot kampioen en spelen volgend seizoen in La Liga. Ook Ronaldo mag met zijn club Real Valladolid – de vicekampioen in de Segunda División – volgend seizoen aantreden in de hoogste Spaanse klasse.

Eibar krijgt straks in de promotie-eindronde een herkansing om alsnog te promoveren. In die play-offs strijdt het met Las Palmas, Tenerife en Girona om het laatste promotieticket.

Advertentie