In het Stade Mohammed V in Casablanca stond gisteren de finale van de Afrikaanse Champions League op het programma. Recordhouder Al Ahly uit Egypte, het met voorsprong meest succesvolle land in de competitie, ging met 0-2 ten onder en pakte zo naast een derde trofee op rij. Wydad evenaart stadsgenoot Raja Casablanca met drie eindzeges.

Een bijzonder gretig Wydad AC moest het balbezit aan de Egyptenaren laten, maar prikte wel op de juiste momenten. Zouhair El Moutaraji opende de score op het kwartier met een knap afstandsschot, nadat oude bekende Guy Mbenza (ex-Cercle Brugge en -Antwerp) eerst nog een vergelijkbare poging tegen de lat zag belanden. Kort na de pauze lukte de doelpuntenmaker zijn tweede treffer van de avond, Al Ahly kwam niet meer langszij. Ook Reda Jaadi (ex-Standard, -Club Brugge, -KV Mechelen en -Antwerp) stond in de basis bij het winnende kamp, Percy Tau (ex-Union, -Club Brugge en -Anderlecht) werkte negentig anonieme minuten af bij de bezoekende thuisploeg.

Advertentie