Oud-Heverlee Leuven gaat (hoogstwaarschijnlijk) niet verder met Alexis De Sart, Cedric Gbo, Sory Kaba, Alex Runarsson en Thibault Vlietinck. De Leuvenaars lieten op hun clubwebsite weten dat de aankoopoptie op het vijftal niet gelicht zal worden.

De Sart, Gbo, Kaba, Runarsson en Vlietinck werden afgelopen seizoen gehuurd van respectievelijk Antwerp FC, Espérence de Tunis, FC Midtjylland, Arsenal FC en Club Brugge. De ene presteerde afgelopen seizoen al wat beter dan de andere: zo werd Kaba met tien competitie- en twee bekergoals clubtopschutter, terwijl Gbo heel laat arriveerde en uiteindelijk nooit een officiële wedstrijd speelde voor OHL.

Het blijft weliswaar mogelijk dat een of meerdere spelers van dit vijftal volgend seizoen opnieuw het shirt van OH Leuven draagt. De fusieclub liet op zijn clubwebsite immers weten dat het niet lichten van de aankoopoptie niet uitsluit dat sommige van deze spelers toch op een verlengd verblijf kunnen rekenen. Dat zal dan weliswaar niet gebeuren via de aankoopoptie die OHL destijds in de huurcontracten bedong.

Advertentie