Feyenoord heeft KRC Genk officieel laten weten dat het de aankoopoptie van Cyriel Dessers niet zal lichten. Dat kondigden de Limburgers vandaag aan op hun clubwebsite. Dessers keert dus (voorlopig?) terug naar de Cegeka Arena.

Dessers arriveerde in 2020 als Eredivisie-topschutter bij KRC Genk, maar daar slaagde hij er niet in om zich uit de schaduw van Paul Onuachu te spelen. Bij Feyenoord daarentegen speelde hij zich in de geschiedenisboeken: ook daar was hij geregeld invaller, maar door zijn vele late goals en vooral ook door zijn tien goals in de (eerste editie ooit van de) Conference League groeide hij in De Kuip uit tot een cultheld.

Een deel van de Feyenoord-aanhang hoopte vurig op een definitieve overname van de 27-jarige aanvaller, maar er kwam geen financieel akkoord, waardoor de Tongenaar (voorlopig?) terugkeert naar zijn moederclub KRC Genk. De viervoudige landskampioen liet op zijn clubwebsite alvast weten dat ze uitkijken naar het warm weerzien.

Dessers nam intussen al afscheid van de Feyenoord-supporters via een videoboodschap. Die nam hij op in de Verenigde Staten, waar hij met de nationale ploeg van Nigeria twee oefeninterlands speelt. Afgelopen zaterdag opende hij tegen Mexico zijn doelpuntenrekening voor The Super Eagles.

Advertentie