Oud-Heverlee Leuven is Xavier Mercier kwijt. De 32-jarige Fransman, die de voorbije twee seizoenen goed was voor dertig assists in de Jupiler Pro League, verhuist naar de Hongaarse landskampioen Ferencvárosi TC.

Mercier na zeseenhalf jaar afscheid van België. De Fransman streek in januari 2016 neer bij KV Kortrijk, dat hem wegplukte bij de Franse derdeklasser US Boulogne, de club waar ze zes maanden eerder ook al Elohim Rolland hadden gehaald. Na anderhalf jaar in het Guldensporenstadion trok hij naar Cercle Brugge, dat hij in zijn debuutseizoen met tien goals en negen assists aan promotie naar de Jupiler Pro League hielp.

Na een seizoen in de Jupiler Pro League haalde OH Leuven hem terug naar 1B, waar hij opnieuw na één seizoen promoveerde. Onder Marc Brys ontpopte hij zich er tot de assistenkoning bij uitstek: de voorbije twee seizoenen was hij goed voor respectievelijk zestien en veertien assists. In het seizoen 2020/21 eindigde hij eerste in de Pro Assist-ranking, afgelopen seizoen moest hij Genk-speler Junya Ito nipt laten voorgaan. De nummer twee van het seizoen 2020/21, Raphael Holzhauser, tekende vorige week trouwens bij… Oud-Heverlee Leuven.

Advertentie