Elke transferperiode staat bol van de holle woorden – doorspekt met allerhande al dan niet achterhaalde clichés – vanwege sportief verantwoordelijken over hun aanwinsten. Ted van Leeuwen, technisch directeur van Eredivisionist NEC Nijmegen, zorgt vandaag met een poëtisch tekstje voor een welkome frisse wind bij de voorstelling van Oussama Tannane.

“Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft. “

Het enthousiasme bij de Nijmeegse clubleiding lijkt terecht, want op papier is de 28-jarige Nederlandse Marokkaan een echte aanwinst voor de club. De flankaanvaller verdiende zijn sporen in Nederland bij Heerenveen, Heracles, FC Utrecht en Vitesse. In het buitenland kwam hij uit voor Saint-Étienne, Las Palmas en sinds januari dit jaar het Turkse Göztepe. Nog geen jaar geleden deed hij de netten trillen in het Lotto Park tijdens de kwalificatiecampagne van de Conference League.

Advertentie