Aangezien men het in de Chinese Super League tegenwoordig met minder supersterren doet, is de buitenlandse aandacht voor de competitie behoorlijk geslonken. Toch is het nieuwe seizoen, dat begin juni aanving, vliegensvlug uit de startblokken geschoten: vandaag sloot het Shandong Taishan van Marouane Fellaini en Crysan de vijfde speeldag af met een 3-0-zege tegen Dalian Pro. Big Fella trof voor de tweede keer raak, Crysan hield het op een assist en is een van de vier ex-spelers uit de Jupiler Pro League die nog niet tot scoren kwamen.

De grote uitblinkers zijn momenteel Frank Acheampong en Nicolae Stanciu, beiden ex-Anderlecht. Acheampong staat gedeeld tweede in de topschutterstand met vier doelpunten achter zijn naam, Stanciu deelt de leidersplaats in het klassement van de assists (3 stuks) en trof zelf reeds tweemaal raak.

SpelerGoals dit seizoenClubBelgische ex-club(s)
Frank Acheampong4Shenzhen FCRSC Anderlecht
Franko Andrijasevic2Zhejiang FCKAA Gent, Waasland-Beveren
Robert Beric0Tianjin Jinmen TigerRSC Anderlecht
Mohamed Buya Turay0Henan Songshan LongmenSTVV
Crysan0Shandong TaishanCercle Brugge
Marouane Fellaini2Shandong TaishanStandard
Nyasha Mushekwi1Zhejiang FCKV Oostende
Cherif Ndiaye2Shanghai PortWaasland-Beveren
Nicolae Stanciu2Wuhan Three TownsRSC Anderlecht
Toni Sunjic0Henan Songshan LongmenKV Kortrijk

Nebojsa Kosovic werd niet opgenomen in het overzicht: hoewel hij even op de loonlijst van Standard stond, kocht toenmalig eigenaar Roland Duchâtelet hem louter om zijn andere club Ujpest te versterken (via huurdeals).

Advertentie