Verrassend nieuws gisterenmiddag uit het Deutsche Bank Park in Frankfurt. De 29-jarige Oostenrijker Martin Hinteregger beëindigt onmiddellijk zijn profcarrière. De linksvoetige centrale verdediger heeft nog een contract tot 2024, maar dat wordt in onderling overleg met zijn club Eintracht Frankfurt vroegtijdig beëindigd. Hij sluit zijn carrière af met het winnen van de Europa League.

Martin Hinteregger is een centrale verdediger wiens carrière begon in de jeugd van RB Salzburg. In 2010 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en in 2013 debuteerde hij in het nationale elftal van Oostenrijk. De Oostenrijker werd in 2016 uitgeleend aan Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen legde hem niet definitief vast, waarna hij naar een andere club uit de Bundesliga ging, namelijk FC Augsburg. In 2019 maakte hij de overstap naar Eintracht Frankfurt. Na drie en een half jaar bij die Adlerträger, met 138 competitiewedstrijden waarin hij 14 keer scoorde, zegt hij het profvoetbal definitief vaarwel.

Op de website van Eintracht Frankfurt legt hij uit waarom hij stopt: “In de herfst van 2021 kreeg ik de eerste gedachten om mijn profcarrière te beëindigen. Op sportief gebied zat ik in een moeilijke periode. Mijn prestaties waren wisselvallig. De overwinningen voelden niet meer zo goed en elke nederlaag deed dubbel zo veel pijn. Doordat mijn prestaties in het voorjaar beterden en ons succes in de Europa League bleef duren, motiveerde het mij des te meer om met een groot succes afscheid te nemen. Ik heb zo hard genoten van de gewonnen finale omdat ik toen al wist dat het mijn laatste overwinningsfeest zou zijn met deze fantastische supporters. Ik wil mijn teamgenoten, supporters en iedereen bij Eintracht Frankfurt bedanken voor het vertrouwen, de steun en de fantastische tijd die ik hier heb mogen beleven.”

De voetbalcarrière van Martin Hinteregger is zeker niet onbesproken te noemen. Hij kampte regelmatig met alcohol- en gokproblemen. Toen hij nog voor Red Bull Salzburg speelde, werd hij na een wedstrijd eens zo dronken dat hij de weg naar huis niet meer terugvond. Hij bleef dan maar slapen op het trainingscomplex waarna hij werd teruggevonden door het personeel. Hij miste regelmatig belangrijke momenten bij zijn clubs vanwege feestjes. In 2019 miste hij zelfs een interland door zijn eigen, uit de hand gelopen, verjaardagsfeestje. In het officiële statement van de Oostenrijke voetbalbond stond dat hij met een kuitblessure kampte, maar na die interlandperiode bood hij zijn excuses aan omdat hij bepaalde grenzen had overschreden, waar alcohol ook weer een rol in speelde. Onlangs kreeg hij flink wat kritiek te verduren toen hij een voetbaltoernooi organiseerde met Heinrich Sickl, iemand met een (sterke) extreemrechtse tot zelfs neonazistische link.

Advertentie