De eerste ronde van het nationale bekertoernooi mét eersteklassers: heerlijk. Al denken Bayer Leverkusen, FC Köln en Hertha Berlijn daar tegenwoordig allicht anders over, want beide Bundesliga-teams gingen ten onder in de eerste ronde van de DFB-Pokal. Ook de partijen tussen clubs uit de lagere regionen van het Duitse voetbal leverden enkele verrassingen en bijhorende blamages op.

Bayer Leverkusen verscheen met een zéér sterke basiself op het veld van SV 07 Elversberg, dat promoveerde naar het derde niveau en op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen vertrouwen tankte via een 1-5-zege op bezoek bij Rot-Weiss Essen. Ook de bekermatch groeide uit tot een doelpuntenspektakel, waarin Leverkusen steeds op achtervolgen aangewezen was en uiteindelijk met 4-3 verloor.

Hertha Berlijn nam het eveneens op tegen een promovendus, maar dan wel eentje die de 3. Liga inruilde voor de 2. Bundesliga: Eintracht Braunschweig. De hoofdstedelingen slaagden er niet in een comfortabele 0-2-voorsprong te verdedigen, kwamen vervolgens in de verlengingen eerst op achterstand en nadien op een opnieuw weggegeven voorsprong – Dodi Lukebakio scoorde – en sneuvelden tot slot in een spannende strafschoppenreeks.

FC Köln werkte samen met SSV Jahn Regensburg een invers scenario uit, met eerst twee treffers van de club uit de tweede Bundesliga en dan twee van de ploeg uit Keulen. Uiteindelijk moesten ook in deze wedstrijd penalty’s uitsluitsel bieden en werd FC Köln verslagen. Bayern München (tegen derdeklasser FC Viktoria Köln) en RB Leipzig (tegen vierdeklasser FC Teutonia 05 Ottensen) hadden afgelopen weekend Supercupverplichtingen en vatten hun bekeravontuur pas eind augustus aan.

De andere verrassingen

(vijfde klasse) Stuttgarter Kickers 2-0 SpVgg Greuther Fürth (tweede klasse)
(vierde klasse) VfB Lübeck 1-0 FC Hansa Rostock (tweede klasse)
(derde klasse) SV Waldhof Mannheim 0-0 (5-3 n. s.) Holstein Kiel (tweede klasse)

Advertentie