Het WK 2022 staat stilaan voor de deur. Verschillende naties maken zich op om hun land naar ongekende successen te schreeuwen, maar hoe zou het WK eruitzien als het enkel werd gespeeld tussen de landskampioenen van elk gekwalificeerd land? En wie zou dan wereldkampioen worden? Een overzicht.

Het WK voor clubs bestaat uiteraard al, zij het enkel met de beste clubs per voetbalcontinent. In totaal 7 teams. Het WK in Qatar bestaat uit 32 landen. Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Nederland en België zijn de ploegen om in het oog te houden, maar wat als we zouden kijken naar de meest recente landskampioen van elk land?

Dan komen we tot een hoop onbekende ploegen, en rekenen we landen als Brazilië, Argentinië en ook België niet meteen tot de favorieten. Realiteit is het allerminst, maar niets houdt ons tegen om de (denk)oefening te maken.

Al Sadd SC (Qatar) en Independiente del Valle (Ecuador) zouden alvast het WK op gang trappen. Maar welke teams zouden de finale spelen? Zou jij kijken naar dit WK-format? De verschillende poules op een rij.

Groep A

🇶🇦Al Sadd SC (Qatar)
🇪🇨CSD Independiente del Valle (Ecuador)
🇸🇳Casa Sport (Senegal)
🇳🇱AFC Ajax (Nederland)

Groep B

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Manchester City FC (Engeland)
🇮🇷Esteghlal FC (Iran)
🇺🇸New York City FC (Verenigde Staten)
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿The New Saints FC (Wales)

Groep C

🇦🇷Club Atlético River Plate (Argentinië)
🇸🇦Al Hilal SFC (Saoedi-Arabië)
🇲🇽Atlas FC (Mexico)
🇵🇱Lech Poznań (Polen)

Groep D

🇫🇷Paris Saint-Germain FC (Frankrijk)
🇦🇺Melbourne FC (Australië)
🇩🇰FC Kopenhagen (Denemarken)
🇹🇳Espérance Sportive de Tunis (Tunesië)

Groep E

🇪🇸Real Madrid CF (Spanje)
🇨🇷CS Cartaginés (Costa Rica)
🇩🇪FC Bayern München (Duitsland)
🇯🇵Kawasaki Frontale (Japan)

Groep F

🇧🇪Club Brugge (België)
🇨🇦Winnipeg Blue Bombers (Canada)
🇲🇦Wydad AC (Marokko)
🇭🇷GNK Dinamo Zagreb (Kroatië)

Groep G

🇧🇷Clube Atlético Mineiro (Brazilië)
🇷🇸Rode Ster Belgrado (Servië)
🇨🇭FC Zürich (Zwitserland)
🇨🇲Cotonsport Garoua (Kameroen)

Groep H

🇵🇹FC Porto (Portugal)
🇬🇭Asante Kotoko (Ghana)
🇺🇾CA Peñarol (Uruguay)
🇰🇷Jeonbuk Hyundai Motors (Zuid-Korea)
Advertentie