Japen en Ecuador werkten dinsdagmiddag in het Duitse Düsseldorf een oefeninternland af. De wedstrijd tussen beide teams eindigde op een brilscore.

Dat Japan de nul hield, was voor een groot deel te danken aan STVV-doelman Daniel Schmidt. De 30-jarige goalie wist zich in het slot van de partij te onderscheiden met een cruciale strafschopredding. Op eerdere doelpogingen van de Ecuadoranen gaf hij evenmin een krimp. Ook Japan zelf kwam niet tot scoren. 0-0 was de einduitslag.

Met die goede prestatie solliciteert Schmidt alvast naar een basisstek op het WK in Qatar. Ook Ayase Ueda (Cercle Brugge), Daichi Kamada (ex-STVV), Wataru Endo (ex-STVV), Junya Ito (ex-KRC Genk) en Kaoru Mitoma (ex-Union) kregen speelminuten bij de Samurai Blue. Ángelo Preciado (KRC Genk) kwam niet in actie bij Ecuador.

Voor Ecuador was het de laatste interland met het oog op het WK in Qatar. Japan speelt midden november nog een oefenduel tegen Canada.

Advertentie