Dan toch. Na wekenlange radiostilte heeft paars-wit, dat momenteel op winterstage in Kreta vertoeft, een nieuwe T1 beet. De Deen Brian Riemer neemt de fakkel over van Robin Veldman. Bij veel mensen zal hij geen belletje doen rinkelen, maar voor de liefhebbers van het Engelse voetbal is Brian Riemer zeker geen onbekende naam. Samen met Thomas Frank was hij een van de architecten van het Londense Brentford FC, dat er dit jaar in slaagde om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis te promoveren naar ‘s werelds meest geadoreerde competitie: de Premier League.

De aanstelling van de 44-jarige assistent-coach is zo het eerste wapenfeit van Jesper Fredberg, de nieuwe ‘CEO Sports’ bij Anderlecht. Die dus een landgenoot aan het roer plaatst. Kiest Fredberg op die manier voor een veilige optie? Dat valt nog af te wachten: Riemer heeft, naast zijn Championship- en Premier League-avonturen, dan wel enorm veel ervaring met het opleiden en laten doorstromen van jeugdspelers, maar als hoofdcoach is hij vandaag aan zijn proefstuk toe. Een berekende gok, kortom?

Aangezien Riemer tot nu toe zijn accenten legde in de schaduw van andere trainers, weten we nog niet zo gek veel over zijn filosofie. Zijn ex-manager is alleszins zeer lovend over hem. Deze zomer nog bewierookte hij Riemer voor zowel zijn kennis op het gebied van de begeleiding van (jonge) spelers als voor zijn aanzienlijk aandeel in de metamorfose die Brentford destijds heeft ondergaan wat het verdedigende en de organisatie betrof.

Pittig programma

Door het WK voetbal en bijhorend intermezzo, heeft Riemer een drietal weken de tijd om zijn spelers op scherp te zetten. Zo gunstig de timing, zo ongunstig het programma van de recordkampioen: eind december ontmoet RSCA de ongenaakbare leider KRC Genk, waar het enkele weken geleden nog kansloos van verloor, waarna de Brusselaars enkele dagen later hun ex-trainer in de ogen kijken tijdens de altijd lastige verplaatsing naar Charleroi.

Wie denkt dat het ergste dan wel gepasseerd is, heeft het overigens mis. In januari alleen al volgen respectievelijk Union, Club Brugge en Antwerp. En of Riemer voor een uitdagende job heeft gekozen.

Advertentie