Nog voor de openingsminuut in het bekerduel tussen Zulte Waregem en STVV verstreken was, zorgde bezoekersdoelman Daniel Schmidt voor opschudding in de Elindus Arena. De Japanse goalie schatte een lange bal verkeerd in en maaide een vinnige Dani Ramírez net buiten de zestien foutief onderuit. Scheidsrechter Alexandre Boucaut twijfelde niet en stuurde Schmidt al na 45 seconden van het veld. Een erg vroege uitsluiting, maar geen record.

De twijfelende eer voor de snelste rode kaart ooit in ons land (na aftrap) staat nog altijd op naam van Ibrahima Seck. De defensieve middenvelder die in 2016 uitkwam voor Waasland-Beveren, pakte in de competitiewedstrijd tegen Anderlecht al na amper 22 seconden een rood karton. De Senegalees – momenteel actief in de Franse vierde klasse – werkte een doorgebroken Lukasz Teodorczyk vlak voor de zestien tegen de grasmat. Ref van dienst Lawrence Vissers kon niet anders dan de speler uitsluiten.

Rood als invaller

Nog in 2016 pakte toenmalig Zulte Waregem-middenvelder Soualiho Meïté amper 16 seconden (sommige bronnen zeggen 20 seconden, nvdr.) na zijn invalbeurt al een rood karton. De derbywedstrijd tegen KV Kortrijk was toen weliswaar al een hele poos bezig.

In 2012 kende Blanstel Koussalouka bij KV Kortrijk een gelijkaardig scenario. Hij mocht in de wedstrijd tegen Beerschot 26 seconden na zijn optreden alweer gaan douchen.

En ook in 2015 zag Moses Simon, toen aanvaller bij AA Gent, zijn invalbeurt wel heel erg snel beëindigd worden. De Nigeriaan stond nog maar 38 seconden op het veld in de bekerwedstrijd tegen Sporting Lokeren, wanneer scheidsrechter Wim Smet hem vroegtijdig richting kleedkamer stuurde.

Daniel Schmidt pakte woensdagavond aan de Gaverbeek dus niet de snelste rode kaart ooit in ons land. Allicht wel de snelste als doelman.

Advertentie