Begin september ontbond Antwerp het contract van zijn Nigeriaanse verdediger Júnior Pius (27). Het voorafgaande seizoen was hij als huurling actief bij STVV, waar hij na een spuwincident met de fans niet meer aan spelen toekwam.

Een jaar geleden raakte Pius na de 0-1-verloren wedstrijd tegen Charleroi in de clinch met de Truiense thuisaanhang. De Antwerp-huurling toonde maar weinig begrip voor het gemor van de fans, die al een tijdlang niet tevreden waren over zijn geleverde spel. Iets wat de verdediger duidelijk hoog zat. Wat volgde waren provocerende gebaren, vergezeld van een fluim richting Tribune Noord.

Het zou het begin van het einde betekenen voor Pius bij de Kanaries. Hij kreeg een schorsing opgelegd en keerde nadien niet meer terug in de kern.

Einde verhaal

Ook bij Antwerp kwam de Nigeriaan na zijn terugkeer niet meer aan spelen toe. Pius trainde lange tijd mee met de B-kern. In september scheidde de wegen van beide partijen na onderling overleg definitief.

Pius werd in 2019 door Antwerp voor een miljoen euro weggeplukt bij het Portugese Paços Ferreira. Na een langdurige blessure aan zijn kruisband, speelde hij in totaal 8 wedstrijden voor de Greal Old.  

Een nieuwe club heeft de 27-jarige Afrikaan nog niet gevonden. Ook in de media blijft het verder stil rond zijn figuur.

Advertentie