Het nieuwe voetbalseizoen in de Japanse hoogste klasse is dit weekend van start gegaan. Kashima Antlers is opnieuw een van de mogelijke titelkandidaten in de J1 League en won meteen zijn openingspartij met 0-2. Voormalig STVV-aanvaller Yuma Suzuki (26) hielp zijn club mee aan de zege door een blunderende verdediger te kijk te zetten.

Nadat de Braziliaan Diego Pituca al na 8 minuten de openingstreffer tegen de touwen joeg, voelde Yuma Suzuki na ruim een half uur spelen zijn momentum gekomen. De aanvaller met opvallend blonde snit zette de verdediger van Kyoto Sanga onder druk. Die liet het leer knullig langs zijn voet rollen, waardoor Suzuki vrijgeleide kreeg om zijn ploegmakker Kei Chinen alleen voor doel te brengen. Het enige wat de debutant restte, was de 0-2 binnen te tikken.

Aan de score veranderde nadien niets meer, goed voor de eerste driepunter van het seizoen voor de achtvoudig Japans landskampioen.

Truiense topschutter

Suzuki speelde van 2019 tot begin 2022 voor STVV. Na een moeizaam eerste seizoen in Haspengouw, groeide hij in het seizoen 2020/21 uit tot een van de sleutelfiguren van het team. Met 17 doelpunten achter zijn naam eindigde hij dat jaar in de top vijf van de topschutterstand en had hij een belangrijk aandeel in de geslaagde degradatiestrijd van de Truienaars.

Na een zomer vol transferperikelen, maar geen overgang naar een nieuwe club, begon de motor van Suzuki bij de Kanaries enigszins te sputteren. De goals bleven achterwege, de goesting leek stilaan weg te ebben. In de winter van 2022 besloot de aanvaller terug te keren naar zijn thuisland, waar hij opnieuw zou uitkomen voor zijn oude werkgever Kashima Antlers.

Vorig seizoen strandde hij met zijn club op een vierde plek in de competitie en was hij goed voor 11 doelpunten en 10 assists.Advertentie