Het werd een zondagmiddag om niet snel te vergeten in het Parc des Princes. Fans van zowel PSG als Lille werden van de ene emotie in de andere gedreven, in wat een topaffiche voor de geschiedenisboeken zou worden. De bezoekers leken op weg naar de stunt en de comeback van de speeldag, maar dat was buiten koning Messi gerekend.

Kylian Mbappé en Junior Neymar zetten Paris Saint-Germain al vroeg in de partij op een wat het eerste gezicht leek comfortabele 2-0-voorsprong. Maar schijn bedroog. Een strijdbaar Lille weigerde te plooien en lukte via Bafodé Diakité nog voor de pauze de aansluitingstreffer.

Ex-Buffalo Jonathan David hing iets voor het uur de bordjes weer helemaal in evenwicht na het feilloos omzetten van een elfmeter. Tien minuten later bracht Jonathan Bamba (ex-STVV) Lille helemaal in extase door een derde Rijselse treffer van de namiddag te scoren. De comeback en de stunt van de speeldag was in de maak.

Koning Messi

Maar met PSG ben je nooit klaar, zo werd nogmaals duidelijk. Mbappé, opnieuw hij, scoorde in minuut 87 zijn tweede treffer van de partij en bracht zijn club opnieuw langszij. En de honger van de Parijzenaren was nog niet gestild.

De apotheose kwam er dan ook in het absolute slot van de wedstrijd toen Lionel Messi – wie anders – een laatste vrije trap in geheel eigen stijl tegen de touwen joeg: 4-3. Een mokerslag voor Lille, Parijs aan het feest. Voetbal op z’n best.

Bekijk hieronder vooral zelf de beelden.

Advertentie