Na een sterk seizoen met slechts één competitienederlaag, 155 gescoorde doelpunten en heel wat spektakel, kroont Borussia Gingelom zich op drie speeldagen van het einde tot kampioen in tweede provinciale. Gesteund door ruim 60 meegereisde fans won het de beslissende titelwedstrijd – zeg gerust galamatch – in Bilzen met afgetekende 0-9-cijfers.

Een volgepakt bezoekersvak zag hoe Gingelom nog voor de pauze de titel al kon ruiken. Smeers, Vranckx en Vanvolcksom zorgden voor een comfortabele 0-3-stand bij de rust.

Vanvolcksom maakt er op vrije trap 0-3 van, vlak voor de pauze.

In de tweede helft diepten de Zuid-Limburgers de score nog verder uit. Dezelfde doelpuntenmakers van de eerste helft, deden er elk nog eentje bij. Smeers lukte zelfs een hattrick. Oussama en Sole pikten tot slot ook nog hun doelpuntje mee, en zetten de 0-9-eindscore mee op het bord. Een klinkende titelzege voor een daverend en denderend Borussia.

Ook Oussama pikt zijn doelpuntje mee.

Derde titel

“Dit is fantastisch voor de club”, klinkt het bij bezieler Thorsten Pollenus. “Als je nagaat dat we in 2017 uit het niets in vierde provinciale begonnen zijn en nu al voor een derde keer kampioen spelen, dan kunnen we niet anders dan trots zijn op deze prestatie.”

Dromen van nationaal niveau

Met het kampioenschap en de bijhorende promotie, wacht Gingelom straks een nieuwe uitdaging op het hoogste provinciale niveau. En ook daar is de honger groot. “We hebben, ondanks corona, onze ambities van bij de oprichting van de club nooit onder stoelen of banken gestoken. Met de promotie naar eerste provinciale, leunen we dicht tegen het nationale niveau aan, ons ultieme doel. Ambitieus is het zeker, maar we hebben als ploeg de afgelopen jaren bewezen dat we dat mogen zijn. Hoe we het er effectief vanaf zullen brengen, zien we volgend seizoen wel.”

Auteursrechten: Jarne Boyen. Portretrechten worden niet opgeëist.

Twaalfde man

Een fraai parcours is het dusver van de Haspengouwers, waar ook de rol van de twaalfde man niet onderbelicht blijft. “Onze supporters zijn van goudwaarde. Niet enkel tijdens thuiswedstrijden, maar ook op andere belangrijke momenten kunnen we op hun trouwe steun rekenen. Dat geeft ons net die extra drive om een aantal procentjes beter te presteren. Een overvolle supportersbus hier op bezoek in Bilzen is daar het grootste bewijs van. Het leek wel een thuiswedstrijd. Schitterend toch? Dit is een titel van en door onze hele ploeg, en daar hoort onze achterban dus absoluut bij. Tijd om nu samen met hen te genieten van deze prachtige prestatie”, aldus Pollenus.

Auteursrechten: Jarne Boyen. Portretrechten worden niet opgeëist.
Na afloop van de wedstrijd wordt het titelfeestje op het veld al ingezet.
Advertentie